מתכון לטחינה סלק טעימה ובריאה

  • 1 סלק בינוני
  • 3/4 כוס טחינה איכותית של הר ברכה
  • 1/2 כוס מים (אפשר להשתמש במיץ סלק במקום מים)
  • 1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את הסלק ומבשלים בסיר עם מעט מים למשך כשעה, עד שהסלק רך. מדי פעם מוסיפים עוד מעט מים, אם רואים שהם הולכים להיגמר.
  2. אופציה שנייה היא לקלף את הסלק ולסחוט אותו במסחטת מיצים קשים.
  3. כשהסלק רך מוציאים אותו מהסיר, חותכים לקוביות ומצננים.
  4. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד למרקם חלק. אם הטחינה יוצאת סמיכה מדי – אפשר להוסיף מים.
  5. טועמים ומתקנים תיבול.

התייעצו עם המומחים של תמרינדי